Доц. д-р Красимира Христова, която е медицински директор на Медицински

...
 Доц. д-р Красимира Христова, която е медицински директор на Медицински
Коментари Харесай

Българският крдиолог доц. д-р Красимира Христова изнесе лекция в болница Johns Hopkins в Балтимор

 

Доц. доктор Красимира Христова, която е медицински шеф на Медицински център по сърдечно-съдови болести в София и ръководител на Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика,  изнесе лекция в Johns Hopkins Hospital в Балтимор, Съединени американски щати, на тематика „ Ехокардиографски промени по време на бременност при пациенти с вродени сърдечни болести ”.

 

Лекцията  бе показана пред лекари в най-новия профилиран центърChildren’s Center Charlotte R. Bloomberg в Балтимор, който е част от болничното заведение Johns Hopkins и е ориентиран към диагностика и лекуване на деца и възрастни с вродени сърдечни болести.

 

Доц. Красимира Христова е гост-лектор в Университета Johns Hopkins по покана на проф. Шелби Къти, шеф на Helen B. Taussing Heart Center в Johns Hopkins и на доцент Алисън Хейс, медицински шеф на ехокардоиграфските лаборатории в болничното заведение.

 

 

Вродените сърдечни болести са най-честата форма на присъщ недостатък. Много пациенти, диагностицирани с вродено сърдечно заболяване, се нуждаят от профилирани грижи. Дори и тези, чието положение е било възобновено в детството, защото са склонни към редки затруднения, които постановат лекуване. Хирургичните процедури могат да се влошат с течение на времето и пациентите с вродени сърдечни болести да развият добити сърдечно-съдови болести, а комбинацията от тези две изисква профилирана грижа.

 

Bloomberg Children's Center е освен съвременно здравно заведение, само че и леговище и място за излекуване на пациенти с вродени сърдечни болести от раждането им до 21-годишна възраст. Разполага с огромни операционни зали, оборудвани за най-технически комплицираните процедури, както и с 205 частни стационарни стаи. Супер модерната сградана центъра трансформира концепцията за грижа и общественост посредством изкуство, дизайн и функционалност. Носи името на майката на Майкъл Блумбърг - човеколюбец, ученик на Hopkins и три мандата кмет на Ню Йорк, който извънредно способства с финансова поддръжка за построяването на центъра. Сградата е резултат от неповторимо и тясно съдействие сред над 70 художници от всички щати, куратор, група архитекти, като включва повече от 300 творби на изкуството, подбрани особено за този план.

 

Доц. доктор Красимира Христова е звършила Медицинския университет в София, специализира вътрешни заболявания и кардиология и докторантура по приложението на нови ехокардиографски способи при пациенти с изострен миокарден инфаркт. Работила е в влиятелни университети в Австрия и Белгия и е съавтор на голям брой научни изявления. Има предпазена магистратура по нови мултимодални образни техники в кардиологията в Католически Университет Льовен, Белгия, където взе участие в създаването на първия тримерен програмен продукт за оценка на миокардна дисторция. Тя е притежател на премията за млади откриватели на Международното сдружение по хипертония през 2006 година, както и на награди от други национални и интернационалните организации.Председател е на Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика, създател на Фондацията за неинвазивна образна диагностика в кардиологията, а от 2013 година е член на Борда на шефовете на Световната лига по хипертония.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР